Wanneer de temperatuur weer boven de twintig graden stijgt, begint het al te kriebelen: zin in pastasalade! Er zijn gelukkig zoveel variaties dat je elke week een andere salade kunt uitproberen. Maar welke salades zijn nu het lekkerst? De volgende vijf pasta salades moet je echt eens een keer maken!

1. Pastasalade met tomatentapenade en mozzarella

Meng de gekookte pasta met een paar theelepels tomatentapenade. Snijd wat komkommer, tomaten, zongedroogde tomaten, paprika en mozzarella in stukjes. Meng dit bij de pasta en tapenade. Voeg hierbij een paar handjes sla en serveer met pijnboompitjes en parmezaanse kaas.

2. Pastasalade met tonijn en sperziebonen

Meng de gekookte pasta en gekookte sperziebonen met tonijn, kappertjes, ui, zwarte olijven en caesardressing. Leg wat slabladeren op een bord en schep de salade hierop. Breng de salade op smaak met wat peper en zout.

3. Pastasalade met geitenkaas en knoflookdressing

Meng de gekookte pasta met knoflookdressing en oregano. Snijd de paprika, ui, komkommer en geitenkaas in stukjes. Meng dit bij de pasta en dressing. Voeg wat gesneden sla toe en serveer de pastasalade met wat peper.

4. Pastasalade met erwtjes en pesto

Meng de gekookte pasta met wat crème fraîche en pesto. Voeg hierbij de gekookte doperwtjes, in stukjes gesneden salami en zongedroogde tomaatjes. Serveer met wat parmezaanse kaas.

5. Pastasalade met gegrilde biefstuk

Meng de gekookte pasta met knoflook, yoghurt, Italiaanse kruiden en peper. Bak de biefstuk kort en snijd deze in reepjes. Snijd een paprika, komkommer en tomaat, en voeg deze groente toe aan de salade. Serveer met de biefstukreepjes bovenop.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *