Er zijn tientallen kookboeken speciaal voor studenten op de markt gebracht. Toch missen de gezonde recepten vaak in deze boekjes, of zijn de recepten wel heel erg simpel voor studenten. Een ‘normaal’ kookboek kan daarom ook prima worden gebruikt door hongerige studenten met weinig tijd. De volgende vijf boeken met recepten zijn een aanrader!

Lekker & Simpel: 1x kopen 5x koken

Die titel zegt al genoeg, toch? Je doet één keer boodschappen en kunt hier vijf keer van koken. Dat is ideale tijdsbesparing voor studenten, als je het mij vraagt. De recepten van Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie zijn altijd lekker gevarieerd en binnen korte tijd op tafel te toveren. Lees hier ook de recensie over hun eerste kookboek.

Chickslovefood: Het 5 or less Diner-kookboek

Recepten met vijf ingrediënten of minder zijn geweldig voor studenten! Elise Gruppen en Nina de Bruijn koken altijd met gezonde ingrediënten die gewoon bij de normale supermarkt verkrijgbaar zijn. Je vindt in dit boek eenpansgerechten, soepen, ovenschotels en meer. En dat alles met maar vijf ingrediënten!

Koken met Karin: het grote zonder pakjes & zakjes kookboek

Koken met pakjes en zakjes is soms hartstikke fijn en gemakkelijk, maar af en toe is het toch ook wel eens goed om iets zonder die extra, onnodige ingrediënten te maken. In dit kookboek vind je dan ook van alles: soepen, sauzen, salades, pasta, vlees en zelfs gebak zonder extra pakjes en zakjes.

Jamie Oliver: 5 ingrediënten

Niet alleen Chickslovefood maken de lekkerste gerechten met vijf ingrediënten, ook de welbekende Jamie Oliver heeft hier een kookboek over gepubliceerd. Ideaal voor studenten! Met maar liefst 130 recepten heb je elke week wel een ander lekker gerecht op tafel staan, zonder dat dit veel tijd en moeite kost.

Rens Kroes: On the go

Wil je meedoen met de ‘powerfood’ hype, dan is dit kookboek van Rens Kroes een aanrader. Bananenbrood, bloemkoolcouscous en granolabars, je vindt het allemaal in dit boek. En extra handig is dat de recepten speciaal zijn gemaakt voor het meenemen van deze gezonde maaltijden en tussendoortjes. Super fijn voor studenten!

1 Comment

  1. Pingback: Drie leuke Nederlandse foodblogs - Student in de keuken

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *