Ook als student is het soms lekker om gewoon een AVG’tje te eten. Maar goed vlees is redelijk prijzig. Gelukkig bestaan er heel veel lekkere vleesvervangers waarmee je alsnog een heerlijke AVG op tafel kunt toveren voor jezelf. En deze burgers, nuggets of weet-ik-wat-ze-tegenwoordig-verzinnen hebben ook nog eens een leuk prijsje.

AH Vegetarische groenteburger

Een groenteburger is hot! Deze vleesvervanger is misschien zelfs beter dan een normale hamburger… Dankzij een groentemix van worteltjes, doperwtjes, maïs en paprika heb je namelijk een heerlijke smaak te pakken. De vegetarische groenteburger is niet alleen geschikt voor in een vegetarische AVG, maar ook op de barbecue deze zomer. Twee burgers van AH (gezamenlijk 200 gram) kosten maar € 1,59.

AH Falafel

Falafel is een klassieker die zeker niet in dit lijstje mag ontbreken! Gemaakt van ingrediënten als kikkererwten, spinazie, knoflook, ui en kruiden is falafel een perfecte aanvulling op jouw maaltijd. Je kunt falafel gebruiken op een broodje, maar ook in een AVG, of als hapje tijdens een borrel. Serveer er een lekker sausje bij en de smaaksensatie is compleet! En het fijne is nog dat 200 gram falafel maar € 1,59 kost.

Vivera Saté schnitzel

Bij een rijstgerecht met lekker veel groente kun je deze Vivera Saté schnitzel uitstekend serveren! Deze vleesvervanger is namelijk helemaal plantaardig, oftewel vegan, en rijk aan eiwitten. Deze krokante saté schnitzel maakt je warme maaltijd compleet. Voor twee stuks (100 gram per stuk) betaal je € 2,79.

AH Stukjes als van kip

De ‘kipstuckjes’ van De Vegetarische Slager zijn begin dit jaar al volop in het nieuws geweest. Over de naam valt misschien dan te twisten, maar lekker is deze vervanger van kip zeker. Ook AH is met ‘Stukjes als van kip’ de vegetarische weg ingeslagen. Heerlijk voor in een roerbakgerecht of in de nasi. Net zo lekker (of misschien wel lekkerder?) en helemaal vegan! Je betaalt voor 160 gram € 2,69.

Garden Gourmet Vegetarische nuggets chicken style

Zoals je kunt zien, zijn er vleesvervangers in alle soorten en maten. Er zijn opties die totaal niet te vergelijken zijn met vlees, zoals de groenteburger of falafel, maar ook producten als vegetarische nuggets! Lekker voor bij de borrel op vrijdagmiddag, of gewoon bij de frietjes op zondag patatdag. Je bakt ze even in de pan of in de oven, en daarna kun je heerlijk genieten. De vegetarische nuggets kosten € 2,79 voor 180 gram.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *