Tijdens deze koude, donkere dagen is het soms best wel fijn om gewoon lekker thuis een drankje en hapje te doen, maar ook in de zomer kan het goedkoper zijn om niet elke week het zonnige terras op te zoeken. Maar wat moet je voorbereiden voor een simpele borrel bij jou thuis, zodat je niet urenlang bezig bent met boodschappen doen en in de keuken staan? Lees snel verder voor een aantal tips waardoor je het liefst elke dag thuis zou willen gaan borrelen.

1. Denk niet te moeilijk

Vrienden die komen borrelen, verwachten echt geen Jamie Oliver kwaliteiten. Je bent (of voelt je) immers gewoon nog student! Wanneer je een borrel gaat voorbereiden, denk dan ook niet te moeilijk. Maak gebruik van de apparaten die je tot je beschikking hebt en kies eenvoudige recepten met ingrediënten die gewoon bij jouw supermarkt te koop zijn. Je mag ook zeker wat kant-en-klare hapjes kopen of gewoon wat huismerk bitterballen in de oven, airfryer of frituur gooien. Niet alles hoeft gezond én huisgemaakt te zijn.

2. Zorg voor een gezellige aankleding

Een leuke sfeer tijdens de borrel doet wonderen. Zet een fijne Spotify afspeellijst op waarin bekende en rustige nummertjes elkaar afwisselen, trek leuk servies uit de kast en kies mooie glazen voor de drankjes. Je hoeft natuurlijk echt niet speciaal naar de winkel te gaan hiervoor; misschien staat er nog wat leuks bij je ouders thuis of heeft het studentenhuis waar je woont genoeg voorraad. Even afwassen en het is klaar voor gebruik.

3. Geen dorst

Wanneer je zelf geen zin hebt om de hele avond op te letten of iedereen nog voorzien is van een drankje, laat dan meteen aan je vrienden merken dat het “open bar” is. Maar wat voor drankjes moet je kopen? Kies altijd voor iets van frisdrank voor degenen die liever geen alcohol drinken en beslis daarna wat voor alcoholische drankjes je wilt schenken. Maak het niet te gek door bier, mixdrankjes en cocktails aan te bieden, maar houd de keuze iets kleiner. Beter voor jouw portemonnee en net zo lekker. Je kunt natuurlijk ook altijd zeggen dat iedereen zelf wat te drinken meebrengt, zo stel je niemand teleur.

4. Stil de honger

Bij een borrel hoort natuurlijk een goede plank met hapjes. Gebruik wat van het net gevonden servies of een grote, houten plank om de hapjes te schikken. Leg natuurlijk niet alles in één keer neer, want zodra je vrienden eten zien, zullen ze het waarschijnlijk meteen opeten. En wat voor hapjes kun je klaarmaken? Ga voor eenvoudig met wat snackgroente als komkommer, tomaat en paprika met een lekkere dip, of blokjes kaas en plakjes worst met sausjes als mosterd en (yoghurt)mayonaise. Je kunt daarnaast wat wraps beleggen met roomkaas, kipfilet en sla, deze strak oprollen en in plakjes snijden. Ook zijn wat zoutjes op tafel of een bittergarnituur nooit verkeerd. Wil je ook nog wat zoets aanbieden? Deze chocoladetruffels van pure chocolade en avocado zijn een aanrader!

5. Vergeet niet te genieten

Zodra je alle voorbereidingen hebt afgerond en zelf klaar bent voor de gezellige borrel, moet je vooral niet vergeten ook zelf te genieten. Pak een lekker drankje en een goede snack, en doe waar de borrel voor gepland is: kletsen!

Welke tip wil jij nog meegeven om een borrel tot een succes te maken?

1 Comment

  1. Pingback: Review: Boodschappen bezorgen met Picnic - Student in de keuken

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *