Bron afbeelding: Consumentenbond

Je zit lekker in je joggingbroek op de bank met een kopje thee en stukje chocolade. Buiten is het donker en nattig, en voelt het alsof je morgen de schaatsen aan kunt trekken. Zoals verwacht gaat dan de deurbel en binnen enkele minuten staan er enkele tasjes vol met boodschappen in de hal. Wat een luxe, zul je denken. Toch is het thuis laten bezorgen van boodschappen tegenwoordig echt niet meer weggelegd voor de rijke mensen onder ons. Zelfs voor studenten is het écht geen ver-van-je-bed-show om wekelijks boodschappen te laten bezorgen. Het enige is dat je aan een minimum bestelbedrag moet voldoen, maar bij Picnic is dat maar een schamele € 25. Vandaag meer over deze dienst!

Wat is Picnic?

De rood-witte karretjes van de supermarkt zonder fysieke winkels brengen inmiddels in tientallen Nederlandse steden de eieren, melk en boterhammen bij mensen thuis. Als klant beslis je (enigszins) zelf wanneer de boodschappen worden thuisbezorgd, bijvoorbeeld op maandag tussen 20:00 en 21:00, of juist dinsdag tussen 18:15 en 19:15. De tijdvakken staan per adres vast, maar je kunt wel zelf een dag kiezen. Picnic bezorgt zes dagen per week, en in sommige steden zelfs zeven. Volgens Picnic is deze manier van boodschappen leveren erg voordelig, waardoor de klant ook geen verzendkosten hoeft te betalen en de producten laag geprijsd zijn. Dat is een win-win situatie!

Voordelen van Picnic

Picnic werkt uitsluitend met de mobiele app. Hierin vind je enorm veel producten, in principe alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse en luxere boodschappen. De app is heel erg overzichtelijk, met duidelijke productcategorieën en een goede zoekfunctie. En mis je een product, dan kun je bij Picnic een aanvraag doen. Wanneer een product vijf keer is aangevraagd, dan wordt het (mits het geen seizoensproduct is) toegevoegd.

De bezorging van Picnic gaat vrijwel altijd goed, maar mocht er iets misgaan, dan wordt het meteen opgelost. Een product dat kwalitatief niet in orde is, wordt veelal vergoed of je krijgt een gratis product. De klantenservice van Picnic is heel goed bereikbaar via Whatsapp en dat is toch wel erg fijn.

Het grootste voordeel is toch wel dat je alle boodschappen vanaf de bank kunt bestellen en gewoon bij de voordeur krijgt afgeleverd. Alle gekoelde producten worden gezamenlijk verpakt, waardoor je deze als eerst kunt opruimen. Boodschappen doen kost op deze manier gewoon heel erg weinig moeite en dat is wel fijn als je het erg druk hebt.

Nadelen van Picnic

Waar je bij de Albert Heijn wel tien soorten zilvervliesrijst kunt vinden, verkoopt Picnic alleen snellopers. Dat betekent dat je bij de online supermarkt uit maar drie soorten zilvervliesrijst kunt kiezen. Dat kan een nadeel zijn, maar het maakt de app wel een stuk overzichtelijker. Mocht je bij bijvoorbeeld Albert Heijn graag voor AH Basic gaan, dan moet je bij Picnic in sommige gevallen toch wel voor een duurdere variant gaan.

Voordat je de boodschappen definitief bestelt, moet je goed nadenken of je echt niets bent vergeten. Waar je bij andere bezorgdiensten zoals Jumbo en Albert Heijn nog voor een bepaalde tijd jouw boodschappen kunt aanpassen, is dat bij Picnic niet het geval.

Een laatste nadeel van Picnic is dat er voor nieuwe klanten een wachtlijst is. Soms kan het even duren voordat je pas echt boodschappen mag gaan doen, maar aanmelden verplicht je tot niks. Picnic heeft wel leuke ‘wachtverzachters’ ingesteld. Eens in de zoveel tijd krijg je namelijk een cadeautje extra. Denk hierbij aan een reep chocolade of een netje sinaasappels. Zodra je dan echt mag bestellen, krijg je deze producten er gratis bij.

Picnic voor studenten

De bezorgdienst Picnic is ook zeker geschikt voor studenten, zeker wanneer je met huisgenoten samenwoont. Het enige waar je aan moet voldoen is het minimum bestelbedrag van € 25. Zeker met een paar huisgenoten kom je hier gemakkelijk aan. Het vereist wel even wat vooruit plannen qua wie wat wanneer eet, en alles op één telefoon bestellen kost misschien ook wat moeite, maar als het eenmaal in de routine zit, komt het zeker goed. Zeker wanneer je eens een huisfeestje of borrel hebt, is Picnic de uitkomst. En verder is het gewoon heel fijn wanneer je thuis komt van een lange dag college of stage en je niet meer hoeft na te denken over het doen van boodschappen, want deze zijn al heerlijk in huis!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *