Heb je nog wat groente over? En wil je eens wat anders maken dan pompoensoep of tomatensoep? Dit recept voor zoete aardappelsoep is gemakkelijk en erg voedzaam.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.
Schil de zoete aardappel en wortel en snijd ze in stukjes. Was de paprika en snijd ook deze in stukjes. Voeg de groente bij de gefruite ui en knoflook. Bak de groente ongeveer 10 minuten en schep ze regelmatig om.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe aan de groente en kook de soep ongeveer 20 minuten op laag vuur.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met cayennepeper. Garneer de soep met wat peterselie. Serveer de soep met bijvoorbeeld kaas-ui stokbrood of een frisse salade van sla, tomaatjes, komkommer en fetakaas.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.
Schil de zoete aardappel en wortel en snijd ze in stukjes. Was de paprika en snijd ook deze in stukjes. Voeg de groente bij de gefruite ui en knoflook. Bak de groente ongeveer 10 minuten en schep ze regelmatig om.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe aan de groente en kook de soep ongeveer 20 minuten op laag vuur.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met cayennepeper. Garneer de soep met wat peterselie. Serveer de soep met bijvoorbeeld kaas-ui stokbrood of een frisse salade van sla, tomaatjes, komkommer en fetakaas.