Zoete aardappelsoep

Heb je nog wat groente over? En wil je eens wat anders maken dan pompoensoep of tomatensoep? Dit recept voor zoete aardappelsoep is gemakkelijk en erg voedzaam.

 750 ml water
 2 winterpenen
 2 rode uien
 2 teentjes knoflook
 2 bouillonblokjes
 1 grote zoete aardappel
 1 rode paprika
 1 tl cayennepeper
 peterselie

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.

2

Schil de zoete aardappel en wortel en snijd ze in stukjes. Was de paprika en snijd ook deze in stukjes. Voeg de groente bij de gefruite ui en knoflook. Bak de groente ongeveer 10 minuten en schep ze regelmatig om.

3

Voeg het water en de bouillonblokjes toe aan de groente en kook de soep ongeveer 20 minuten op laag vuur.

4

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met cayennepeper. Garneer de soep met wat peterselie. Serveer de soep met bijvoorbeeld kaas-ui stokbrood of een frisse salade van sla, tomaatjes, komkommer en fetakaas.

Ingrediënten

 750 ml water
 2 winterpenen
 2 rode uien
 2 teentjes knoflook
 2 bouillonblokjes
 1 grote zoete aardappel
 1 rode paprika
 1 tl cayennepeper
 peterselie

Directions

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.

2

Schil de zoete aardappel en wortel en snijd ze in stukjes. Was de paprika en snijd ook deze in stukjes. Voeg de groente bij de gefruite ui en knoflook. Bak de groente ongeveer 10 minuten en schep ze regelmatig om.

3

Voeg het water en de bouillonblokjes toe aan de groente en kook de soep ongeveer 20 minuten op laag vuur.

4

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met cayennepeper. Garneer de soep met wat peterselie. Serveer de soep met bijvoorbeeld kaas-ui stokbrood of een frisse salade van sla, tomaatjes, komkommer en fetakaas.

Zoete aardappelsoep

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *