Vegetarische AVG met groenteburger en boontjes

Een gerecht dat bestaat uit aardappels, vlees en groente (AVG) klinkt vaak heel saai, maar dit recept laat zien dat dat niet altijd zo hoeft te zijn. Geniet van een smaakvolle groenteburger met boontjes en parelcouscous. Een makkelijke maaltijd voor één persoon!

 200 g boontjes
 60 g parelcouscous
 1 groenteburger
 1 bouillonblokje
1

Vul een pan met water en voeg het bouillonblokje toe. Voeg de parelcouscous toe wanneer het water kookt. Parelcouscous heeft ongeveer 11 minuten de tijd nodig om zacht te worden.

2

Wok de boontjes in wat olijfolie en met wat kruiden naar eigen smaak in een kleine wokpan. Door de boontjes te wokken in plaats van te koken, krijgen ze een lekkerdere bite.

3

Zet ondertussen ook een kleine koekenpan op het vuur en bak hierin zachtjes de groenteburger.

4

Wanneer de couscous zacht is, de boontjes gewokt zijn en de groenteburger warm is, kan alles geserveerd worden. Mocht je een smaak missen, serveer dan een groentesausje bij de boontjes.

Ingrediënten

 200 g boontjes
 60 g parelcouscous
 1 groenteburger
 1 bouillonblokje

Aanwijzingen

1

Vul een pan met water en voeg het bouillonblokje toe. Voeg de parelcouscous toe wanneer het water kookt. Parelcouscous heeft ongeveer 11 minuten de tijd nodig om zacht te worden.

2

Wok de boontjes in wat olijfolie en met wat kruiden naar eigen smaak in een kleine wokpan. Door de boontjes te wokken in plaats van te koken, krijgen ze een lekkerdere bite.

3

Zet ondertussen ook een kleine koekenpan op het vuur en bak hierin zachtjes de groenteburger.

4

Wanneer de couscous zacht is, de boontjes gewokt zijn en de groenteburger warm is, kan alles geserveerd worden. Mocht je een smaak missen, serveer dan een groentesausje bij de boontjes.

Vegetarische AVG met groenteburger en boontjes

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *