Een heerlijke quiche is geschikt als avondeten, lunch of tijdens een borrel met vrienden. Je kunt er allerlei restjes groente in verwerken, waardoor de quiche ook nog eens hartstikke gezond is. Geniet van deze versie met onder andere salami en paprika.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een springvorm in met boter en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Voor een extra knapperige bodem kun je deze eerst 'blind bakken', maar dit hoeft niet per se.
Snijd de paprika's, uitjes, salami, peterselie en bieslook in kleine stukjes.
Klop de eieren los, voeg hierbij de melk en breng dit op smaak met peper. Voeg hier alle gesneden ingrediënten aan toe, en giet dit mengsel in de met bladerdeeg beklede springvorm.
Bak de quiche in ongeveer 50 minuten gaar. Kijk af en toe of de bovenkant nog niet te donker wordt.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een springvorm in met boter en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Voor een extra knapperige bodem kun je deze eerst 'blind bakken', maar dit hoeft niet per se.
Snijd de paprika's, uitjes, salami, peterselie en bieslook in kleine stukjes.
Klop de eieren los, voeg hierbij de melk en breng dit op smaak met peper. Voeg hier alle gesneden ingrediënten aan toe, en giet dit mengsel in de met bladerdeeg beklede springvorm.
Bak de quiche in ongeveer 50 minuten gaar. Kijk af en toe of de bovenkant nog niet te donker wordt.