Bananenbrood met chocolade

Op zoek naar een gezond recept voor bananenbrood? Dit verantwoorde tussendoortje bevat weinig toegevoegde suiker en is erg makkelijk te maken. Vries een aantal plakjes in om er lang van te kunnen genieten.

 400 g banaan
 150 ml Griekse yoghurt
 140 g bloem
 100 g zelfrijzend bakmeel
 3 eieren
 2 el honing
 2 tl bakpoeder
 1 snufje zout
 stukjes chocolade
1

Verwarm de oven voor op 160 graden celsius en vet een cakevorm in. Als je er daarna een vel bakpapier in legt, is het bananenbrood er straks makkelijk uit te tillen.

2

Mix met een vork alle droge ingrediënten met elkaar: de bloem, het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het zout.

3

Mix in een andere kom alle natte ingrediënten met elkaar: de geprakte banaan, de eieren, de Griekse yoghurt en de honing.

4

Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer deze door elkaar. Voeg daarna de stukjes chocolade toe en roer nogmaals.

5

Doe het beslag in de ingevette cakevorm en bak het bananenbrood voor ongeveer een uur en en een kwartier op 160 graden celsius. Dit kan per oven verschillen. Controleer daarom altijd met een satéprikker of het bananenbrood vanbinnen niet meer nat is.

Ingrediënten

 400 g banaan
 150 ml Griekse yoghurt
 140 g bloem
 100 g zelfrijzend bakmeel
 3 eieren
 2 el honing
 2 tl bakpoeder
 1 snufje zout
 stukjes chocolade

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 160 graden celsius en vet een cakevorm in. Als je er daarna een vel bakpapier in legt, is het bananenbrood er straks makkelijk uit te tillen.

2

Mix met een vork alle droge ingrediënten met elkaar: de bloem, het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het zout.

3

Mix in een andere kom alle natte ingrediënten met elkaar: de geprakte banaan, de eieren, de Griekse yoghurt en de honing.

4

Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer deze door elkaar. Voeg daarna de stukjes chocolade toe en roer nogmaals.

5

Doe het beslag in de ingevette cakevorm en bak het bananenbrood voor ongeveer een uur en en een kwartier op 160 graden celsius. Dit kan per oven verschillen. Controleer daarom altijd met een satéprikker of het bananenbrood vanbinnen niet meer nat is.

Bananenbrood met chocolade

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *