Geen tijd om te koken en toch een culinaire lekkerbek?” Zeker! Het kookboek van Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofie Chanou, oprichters van de blog Lekker & Simpel, belooft maar liefst 200 hoofdgerechten die zowel snel als heerlijk zijn. Jorrit en Sofie hebben een breed scala aan recepten uitgewerkt, van pastagerechten en wraps tot aan soepjes en salades. Is dit hét kookboek dat je als student echt in de kast moet hebben staan?

Koop bij bol.com

Het Lekker & Simpel 200 hoofdgerechten kookboek begint met een heel duidelijk indeling. Wat kun je verwachten in dit boek? Pastagerechten, eenpansgerechten, wraps, salades, soepjes, ovengerechten, rijstgerechten, vlees/vis en natuurlijk ook vegetarisch. Een heleboel dus! De veelzijdigheid van dit kookboek is een echt pluspunt, ook als je de recepten alleen maar als inspiratie gebruikt.

Elk recept wordt weergegeven op een aparte pagina, met daarnaast een eenvoudige maar heldere foto. Ze passen precies bij de stijl van de website Lekker & Simpel, en daar houd ik wel van. Jorrit en Sofie hebben de verschillende gerechten aangekleed met leuk servies, grappige theedoeken en mooie houten planken, maar het gerecht staat echt voorop in dit kookboek.

Dat is ook wel te zien aan de manier waarop de recepten zijn opgeschreven. Het is heel fijn om te zien voor hoeveel personen (vaak 2) het gerecht is en hoe lang je erover doet. Handig wanneer je maar beperkte tijd hebt. Dit wordt opgevolgd door de nodige ingrediënten en natuurlijk een simpel stappenplan.

Zoals de titel van het kookboek al zegt, zijn de gerechten inderdaad simpel. Geen rare ingrediënten of lastige kookkunstjes, maar gewoon snijden, opwarmen, mengen en dat soort acties. Dit bewijst wel dat het Lekker & Simpel 200 hoofdgerechten kookboek een uitstekende keuze voor de student is.

Maar, aangezien Student in de keuken ook staat voor gezond eten, is dat toch een minpuntje van dit kookboek. Bij redelijk wat gerechten wordt de aanbevolen hoeveelheid groente op een dag niet gehaald. Natuurlijk kun je dit zelf nog oplossen door wat extra groente toe te voegen aan het recept, een losse salade te serveren of overdag nog groente te eten.

Kortom, het Lekker & Simpel 200 hoofdgerechten is een aanrader voor de student. Je kunt het kookboek kopen bij onder andere bol.com.

1 Comment

  1. Pingback: Vijf handige kookboeken voor studenten - Student in de keuken

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *