Of je nu als student de biertjes van donderdagavond wilt compenseren of gewoon streeft naar een gezonde levensstijl, fruit en groente eten is nooit een verkeerd idee. Echter zijn deze producten doorgaans vrij duur. Hoe kan je er dan voor zorgen om groente en fruit goedkoop in te slaan?

Houd rekening met het seizoen

Het is niet alleen goedkoper om seizoensgroente en -fruit te kopen, het is ook nog eens beter voor het milieu. In Nederland zijn er bepaalde groentes die het hele jaar door gegeten kunnen worden, zoals broccoli, wortelen en tomaten, maar andere groenten zijn gebonden aan een seizoen. Dit geldt ook voor fruit. Handperen, appels en sinaasappels zijn geen dure keuze. Het Voedingscentrum heeft een handige kalender ontwikkeld voor seizoensgroente en -fruit.

Koop groente en fruit in de aanbieding

Probeer niet te kieskeurig te zijn als je goedkoop groente en fruit wilt eten. Er is namelijk in elke supermarkt wel een weekaanbieding waarbij bepaald fruit soms maar voor de helft van de prijs is. Handig! Bovendien heeft de Lidl altijd wel erg scherpe prijzen. Let natuurlijk wel op dat je niet teveel beperkt houdbaar groente en fruit aanschaft, of deel het met je huisgenoten. Groente en fruit weggooien is namelijk hartstikke zonde.

Lokale groenteboer

Als student heb je geen tijd om door landwegen te fietsen, op zoek naar de groenteboer die toevallig goedkope aardbeien of peren aanbiedt. Toch is er in elke stad wel een wat kleinere, lokale winkel die groente en fruit (en vaak ook andere lekkere producten) voor een vriendelijk prijsje de deur uit doen. Mocht je net nieuw zijn in de stad is het de moeite waard eens op Google Maps te kijken of gewoon een rondje te fietsen.

Diepvriesgroente en -fruit

Vaak is groente of fruit uit de diepvries net zo gezond als de verse variant. Het voordeel is dat je meer kunt inslaan wanneer het in de aanbieding is, mits je natuurlijk een ruime vriezer tot je beschikking hebt. En fruit uit de vriezer is in de zomer ook heerlijk voor in een smoothie.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *